•  

  MORGEN IN HUISIndien besteld voor 13.00 (Ma-Vr)

 •  

  30 DAGEN RETOUR30 dagen retourbeleid

 •  

  PRIJSGARANTIELaagste prijs garantie binnen de EU

Hybrid Packages

1 Artikel(en)

Stel een Oplopende Directie in
per pagina

Rooster  Lijst 

1 Artikel(en)

Stel een Oplopende Directie in
per pagina

Rooster  Lijst 

De Buywake Nederland Hybrid Wakeboard Pakket Aankoop Gids

Buywake Nederland streeft ernaar om u de beste en meest actuele handleidingen, maathulp en uitrustingstips te bieden om u te helpen de juiste producten te kiezen en zo de absoluut beste ervaring te hebben met het gebruik ervan.

Voor het eerst een wakeboard kopen? Ervaren wakeboarder en op zoek naar een upgrade? Er is veel informatie beschikbaar en het kan moeilijk zijn om te vinden welk wakeboard precies geschikt is voor jou. Gebruik onze aankoop gids voor en door wakeboarders om meer te weten te komen over wakeboard types, wakeboard modellen en wakeboard functies en hoe ze je rijstijl en vaardigheden ondersteunen en beinvloeden. Er is een wakeboard voor iedereen en we hopen dat deze gids je helpt om de juiste te vinden. Je kunt ons ten alle tijden contacten bij vragen en onduidelijkheden.

Wij van Buywake Nederland verkopen boot & kabel specifieke wakeboards van bekende merken als Hyperlite, Ronix, X-Wake, Liquid Force , Connelly, Brunott en Slingshot.

Wat is wakeboarden?

Wakeboarden is een evolutie van waterskiën - in plaats van twee ski's rijd je op een board over het water, wordt je voortgetrokken door een boot op bijvoorbeeld een meer of aan een kabel in een zogenaamd kabelpark. Als beginnende wakeboarder kun je op elk soort water wakeboarden, zolang het maar vrijgegeven is voor het gebruik van een boot in combinatie met snelvaren of aan een kabel. Boot wakeboarden wordt meestal gedaan op meren, rivieren of op de zee. Op een wakeboard heb je een zijwaartse houding, het lijkt een beetje op snowboarden op het water. Wakeboarden is populair omdat het erg leuk, gezellig en een relatief gemakkelijke watersport is om op te pakken - als je eenmaal aan de slag bent, kun je snel nieuwe trucs leren en is het zeer verslavend.

Boot Wakeboarden

Je wordt achter een boot met een wake/golf voortgetrokken, met een snelheid van ongeveer 35 km/u. Je bent meestal de enige die achter de boot wakeboard, maar je kunt met een vriend samen wakeboarden als je een beetje hebt geoefend en de boot sterk genoeg is. Het idee is dat je de wake/golf van de boot gebruikt voor trucs (inverts). Als je tijdens het wakeboarden valt, zal de boot meestal omdraaien om je op te pikken. Wakeboardscholen zijn overal te vinden en zijn meestal gelokaliseerd aan een meer of rivier en beschikken veelal over een specifieke wakeboardboot met een goede en grote wake/golf. Wakeboard sets kunnen ongeveer 15 tot 30 minuten duren en kosten vanaf ongeveer €35,00. Als alternatief kun je altijd wakeboarden achter de boot van bijvoorbeeld een vriend of familie, als iemand maar een geschikt wakeboard en verdere uitrusting heeft.

Kabel Wakeboarden

Het kabel of cable wakeboarden is in basis hetzelfde als boot wakeboarden maar de methode van voort getrokken worden is anders. Bij kabel wakeboarden wordt je, in plaats van voort getrokken te worden door een boot, voort getrokken door een bovengrondse kabel die gemonteerd is aan hoge masten en die rond het meer gaat. Het lijkt veel om een skilift zoals in de bergen maar dan vlak geplaatst. Dit betekent dat er geen wake/golf is om trucs te leren, dus het voelt heel anders. Er hangen een paar wakeboarders tegelijk aan de kabel door middel van een aantal handles met ruimte ertussen. Als je eraf valt dan zwem je naar de rand van het meer, klim je uit het water en loop je langs het meer terug naar het start platform waar je opnieuw kunt beginnen. Kabelparken hebben vaak obstakels zoals kickers en sliders in de baan liggen om tricks uit te voeren als alternatief voor het ontbreken van een wake/golf. Door middel van een speciale techniek kun je aan de kabel ook leren springen en trucs doen zonder het gebruik van bijvoor beeld een kicker/schans.

De verschillende soorten Wakeboards

Vroeger waren er alleen boot wakeboards. De opkomst van kabelparken over de hele wereld heeft ertoe geleid dat alle wakeboard fabrikanten wakeboards ontwerpen en produceren voor zowel boot wakeboardem als kabel wakeboarden. Kabel- en parkwakeboards zijn over het algemeen gemaakt van hout, flexibeler en hebben zachte rails, zodat ze niet zo gemakkelijk blijven hangen achter de obstakels in kabelparken. Boot wakeboards zijn meestal stijver, gemaakt van diverse soorten schuimkernen en hebben scherpere rails om sneller op de wake/golf af te kunnen wakeboarden. Er zijn inmiddels ook wakeboards ontworpen voor een combinatie van zowel boot- als kabelwakeboarden!

Boot Wakeboards

Als je alleen maar achter de boot wakeboard, wil je een wakeboard vinden dat je voldoende "pop" van de wake/golf geeft. Deze boot specifieke wakeboards hebben ook scherpere randen/edges waardoor ze met meer momentum en snelheid de wake/golf kunnen naderen. Er zijn ook dames specifieke boot wakeboards die veelal een zachtere flex in het wakeboard bieden voor zachtere landingen en kinder specifieke wakeboards die de kleine rippers helpen om maximaal te genieten van de eerste stappen in deze mooie watersport.

 • Beschikbaar voor alle soorten niveau rijders.
 • Verkrijgbaar in alle prijsklassen.
 • Boot specifiek ontwerp voor de best mogelijke ervaring achter de boot.
 • Meestal gebouwd met een schuimkern.
 • Uitgerust met (afneembare) vinnen.
 • Vaak aangeboden in interessante pakket aanbiedingen met bindingen! Waar voor je geld!

> Bekijk Bootwakeboards

Kabel Wakeboards

Het lijkt alsof er elke dag nieuwe kabelparken opduiken en hierdoor de populariteit van kabel wakeboarden snel groeit. Als je alleen in een kabelpark wakeboard, heb je een wakeboard nodig met een zachtere flex, meer vergevingsgezinde rails en een duurzaam basis- en kernmateriaal. We raden aan om een grotere maat te nemen als je alleen aan kabels wakeboard, omdat de snelheid consequent langzamer is dan wanneer je achter een boot wakeboard. De meeste kabel wakeboards bieden een natuurlijke flex vanwege het gebruik van een houten kern. Hout maakt de wakeboards ook sterker en duurzaamer. Ook verkrijgbaar in dames specifiek ontwerpen en kindermaten.

 • Beschikbaar voor alle soorten niveau rijders.
 • Verkrijgbaar in alle prijsklassen.
 • Kabel specifiek ontwerp voor de best mogelijke ervaring aan de kabel en op obstakels.
 • Meestal gebouwd met een houten kern.
 • Uitgerust zonder (afneembare) vinnen.
 • Vaak aangeboden in interessante pakket aanbiedingen met bindingen! Waar voor je geld!

> Bekijk Kabel Wakeboards

Hybride/Crossover Wakeboards

Omdat kabel wakeboarden een grotere en populairdere sport wordt, verdelen wakeboarders steeds vaker hun tijd tussen het kabelpark en de boot. De meeste wakeboard merken hebben hierop gereageerd door wakeboards te ontwerpen die in beide omgevingen het beste gedijen. Je hebt hierdoor geen kabel wakeboard én boot wakeboard meer nodig. Er zijn ook dames specifieke hybride/crossover wakeboards die een zachtere flex in het board bieden en kinder specifieke hybride/crossover wakeboards die de kleine rippers helpen om maximaal te genieten van de eerste stappen in deze sport.

 • Beschikbaar voor alle soorten niveau rijders.
 • Verkrijgbaar in alle prijsklassen.
 • Hybride/crossover specifiek ontwerp voor de best mogelijke ervaring aan de kabel en achter de boot.
 • Meestal gebouwd met een houten kern of een combinatie van hout en schuim.
 • Uitgerust met (afneembare) vinnen.
 • Vaak aangeboden in interessante pakket aanbiedingen met bindingen! Waar voor je geld!

> Bekijk Hybride/crossover Wakeboards

De verschillende soorten Wakeboard Rockers

Het kiezen van een rocker die het beste bij jou past is best een uitdaging als je dit nog niet eerder hebt gedaan, dus we zullen proberen de keuzes die je hebt te vereenvoudigen. Om te beginnen is de rocker de curve/ronding in het wakeboard tussen de tip en tail van het wakeboard. Een 3-Stage rocker bestaat uit 3 secties met een vlakke plek aan de onderkant en een doorlopende continuous rocker heeft een vloeiendere doorlopende curve/ronding.

Wakeboards met een Continuous Rocker

Een continuos wakeboard rocker heeft één vloeiende, gebogen curve/ronding. Wakeboards met een continuous rocker zorgen voor snelle, soepele ritten en stellen je in staat om bochten gemakkelijker aan elkaar te koppelen. Op een wakeboard met een continuous rocker kun je veel snelheid genereren, maar het wakeboard blijft altijd makkelijk te controleren en blijft veel vertrouwen geven. Snelheid en een zeer voorspelbare pop (hoogte) wanneer je de wake/golf raakt, brengen je verder de flats in. Wakeboards met een continuous rocker zijn geweldig om te carven, vooral op mistige ochtend met niets dan vlak spiegelend water.

> Bekijk wakeboards met een Continuous Rocker

Continuous Rocker:

Wakeboards met een 3-Stage Rocker

Een wakeboard met een 3-Stage rocker heeft drie verschillende vlakken/delen aan de onderkant van het wakeboard. Een 3-Stage rocker zorgt ervoor dat je wakeboard reageert met meer pop (hoogte) wanneer je de wake raakt. Meer rocker is echter niet noodzakelijk en in alle omstandigheden beter. Met een meer dramatische 3-Stage rocker voelt een wakeboard losser of gladder aan op het wateroppervlak waardoor het board lastiger te controleren is door beginnende wakeboarders. Bovendien zorgt deze shape ervoor dat het wakeboard eerder ploegt door het water dan dat het wakeboard door het water snijdt, waardoor het langzamer wordt. Je vinnen worden minder effectief en je moet meer vertrouwen op het wakeboard zelf. Wakeboards met een 3-Stage rocker hebben een vlakker midden gedeelte waardoor de impact van landingen intenser is en een licht traag gevoel geeft na de landing. De 3-Stage rocker wordt veelal gebruikt door meer gevorderde en agressievere wakeboarders.

> Bekijk wakeboards met een 3-Stage Rocker

3-Stage Rocker:

Wakeboards met een Hybride Rocker

Hybride, 3-Stage, Abrupt Continuous, Blended 3-Stage en Crossover Rocker zijn allemaal namen die worden gegeven aan rocker profielen die zich ergens tussen een Continuous en 3-Stage Rocker bevinden . Elk wakeboard merk en model biedt een andere combinatie van bovenstaande rockers.

> Bekijk Wakeboards met een Hybride Rocker

Hybrid Rocker:

De verschillende soorten Wakeboard niveaus

We hebben de filters op alle categorieën ingesteld om u hierbij te helpen. De geavanceerde wakeboards zullen een hoger performance niveau hebben, maar zoals altijd is er een opmerking; deze extra performance is alleen beschikbaar indien gebruikt in de juiste handen! Het zal vertrouwen op de juiste balans, gewichtsverdeling en koek van aansnijden. Deze geavanceerde wakeboards zijn meestal moeilijker te controleren en zullen nerveuzer aanvoelen. Een makkelijker te berijden wakeboard vind je in de midden categorie en zal soepeler te berijden en meer vergevingsgezind zijn en je beter laten vorderen als beginner of licht gevorderde wakeboarder. Wakeboards specifiek voor beginners zijn het gemakkelijkst te controleren en zullen je zelfvertrouwen vergroten, zodat je je kunt concentreren op het leren van de basis van het wakeboarden voordat je doorgaat naar een meer geavanceerder wakeboard voor meer intense sessies en tricks.

Wakeboards voor beginners/licht gevorderden

Als je nog nooit eerder hebt gewakeboard, of af en toe wakeboard of net begint met het oversteken van de wake/golf, bekijk dan wakeboards voor beginners/licht gevorderden. Over het algemeen hebben deze wakeboards een continuous rocker of een zachte 3-stage rocker en zijn ze meestal scherp geprijsd voor de recreatieve rijders. Dit geldt voor zowel kabel- als bootwakeboards.

> Bekijk wakeboards voor beginners/licht gevorderden

Wakeboards voor licht gevorderden/gevorderden

Als je de wake/golf in beide richtingen oversteekt of het kabelpark onveilig maakt tijdens het nemen van obstakels, kijk dan eens naar de meer licht gevorderden/gevorderden wakeboards. Er is veel variatie in deze wakeboard categorie, dus zorg ervoor dat je de onderstaande wakeboard eigenschappen leest om te begrijpen welke eigenschappen het beste bij je rijstijl passen voordat je een wakeboard kiest. Dit geldt voor zowel kabel- als bootwakeboards.

> Bekijk wakeboards voor licht gevorderden/gevorderden

Wakeboards voor gevorderden/experts

Als je weet hoe je moet spinnen, makkelijk nieuwe tricks probeert en leert, inverts er uit stampt of wakeboard terwijl je met hoefijzers jongleert, dan wil je waarschijnlijk kijken naar wakeboards voor gevorderden/experts. Over het algemeen hebben deze wakeboards agressieve continuous of 3-stage rockers en zijn ze minder vergevingsgezind. Gevorderden/expert wakeboards zijn vaak Pro Rider modellen wat wil zeggen dat het wakeboard is gekoppeld aan de beste wakeboarders in hun categorie. Het komt erop neer dat deze wakeboards agressief en snel zijn. Deze wakeboards zijn ook gemaakt van de meest hoogwaardige materialen. Speciale houtsoorten, bamboo lamonate en veelvuldig gebruik van carbon is deze wakeboards niet vreemd. Dit geldt voor zowel kabel- als bootwakeboards.

> Bekijk wakeboards voor gevorderden/experts

Wakeboards en de verschillende maten

De meeste wakeboards zijn verkrijgbaar in verschillende maten. In tegenstelling tot de meeste andere boardsporten waarbij alleen je eigen lengte de lengte van je board bepaalt, moet de grootte van het wakeboard dat je kiest vooral gebaseerd zijn op je gewicht en daarna pas je lengte. Logisch, want het is je gewicht dat bepaalt hoe diep je wakeboard in het water ligt.

Onthoud dat elk wakeboard anders is met zijn eigen specifieke eigenschappen en een unieke maattabel van de wakeboard fabrikant heeft voor dat specifieke wakeboard. Bekijk de maattabel op de productpagina van het wakeboard waar je naar kijkt voor een nauwkeurigere keuze.

Hoe wil je dat je wakeboard rijdt? Grootte speelt een belangrijke rol. Een langer wakeboard zal meer vergevingsgezind zijn, zorgt voor minder weerstand op je lichaam en geeft je meer pop vanaf de wake/golf. Ook in het kabelpark zorgt een langer wakeboard voor een eigen manier van wakeboarden. Zachtere landingen, makkelijkere presses op een obstakel en rust op het water tussen de inverts en obstakels door. Door een korter wakeboard te varen, lig je dieper in het water en krijg je een agressiever wakeboard dat minder vergevingsgezind is, maar gemakkelijker te draaien en te controleren is voor meer technische airtricks.

Opmerking - Als meerdere wakeboarders hetzelfde wakeboard gebruiken, is het het beste om te kiezen voor een wakeboard in de gewichtsklasse van de zwaarste en langste wakeboarder. Wakeboarders zullen zich zonder problemen kunnen aanpassen aan het wakeboarden op een groter en langer wakeboard, maar de zwaardere en langerewakeboards in uw vriendengroep of familie zullen het veel moeilijker hebben om op een wakeboard te rijden dat te klein is voor hun gewicht en lengte.

Redenen om voor een korter wakeboard te kiezen:

Het gevoel dat je krijgt bij een korter wakeboard hangt af van de shape van het wakeboard, maar over het algemeen zijn kortere wakeboards langzamer en hebben ze meer energie nodig om door het water te snijden. Hoe meer oppervlakte het wakeboard op het water heeft, hoe sneller het over het water oppervlak zal bewegen. Een korter wakeboard is echter gemakkelijker te draaien en te manoeuvreren in de lucht terwijl je flipt of over de wake/golf vliegt. Het kleinere oppervlak maakt landingen ook moeilijker en mindet stabiel en de neus kan de neiging hebben om zich in te graven, waardoor je neus en de rest van je gezicht zich ook in het water kunnen graven. Een Face Plant!

Redenen om voor een langer wakeboard te kiezen

Langere wakeboards zijn doorgaans gemakkelijker te controleren en te besturen, ze hebben een solide en vertrouwend wekkende boost-off-the-wake gevoel. Langere wakeboards zijn iets zwaarder waardoor je iets harder werkt tegen het gewicht in de lucht, maar je krijgt ook meer controle en balans. Dat maakt langere wakeboards ideaal om voor het eerst tricks en de basis te leren. Een langer wakeboard heeft meer oppervlakte waardoor het mooi op het water blijft liggen en snel door het water beweegt. Het grotere oppervlak van een langer wakeboard zorgt voor zachtere landingen, meer controle en stabiliteit en kost minder energie zodat je langer kunt wakeboarden. Keer op keer!

Wakeboard inserts en de wakeboard binding montage schroeven

Alle wakeboard-binding montage schroeven delen dezelfde universele M6-schroefdraad (voor de meeste boards en bindingen sinds 2003), maar niet alle wakeboard merken gebruiken schroeven van dezelfde lengte. Zorg er bij het monteren van een wakeboard binding zonder de originele fabrieks schroeven voor dat de schroef de juiste lengte heeft. De schroeven moeten korter zijn dan de dikte van het wakeboard (de diepte van de inserts)! We raden je niet aan om je wakeboard bindingen te monteren zonder de originele fabrieks schroeven van het merk van de bindingen, maar het kan wel. Het gebruik van een te lange schroef kan resulteren in een losse verbinding tussen je wakeboard en bindingen en kan je board stevig beschadigen en de fabrieksgarantie ongeldig maken. Het kan tevens leiden tot blessures en verwondingen.

Wakeboard & Binding Compatibiliteit

Bijna alle moderne wakeboards gebruiken standaard M6 bevestigings schroeven en 6" binding platen die universeel compatibel zijn voor alle wakeboard merken. De enige uitzondering zijn Liquid Force 4D-bindingen. Deze wakeboard bindingen zijn alleen compatibel met wakeboards die zijn uitgerust met een Flextrack, zoals veel huidge Liquid Force wakeboards hebben. Liquid Force wakeboards met een Flextrack zijn compatibel met alle merken wakeboard bindingen.

Wakeboard Onderhoud Tips

 • Houd je wakeboard zo veel mogelijk uit de zon. De zon beschadigt uitrusting net als de huid.
  De zon heeft invloed op het eventuele verkleuren van je wakeboard. Dit valt niet onder garantie.
 • Spoel je spullen altijd af met zoet water na gebruik in zout water. Zéér belangrijk!
 • Bescherm uw geliefde gear met een wakeboardtas voor opslag en transport.
 • Bewaar je wakeboard spullen op een koele, droge plek.

We zijn altijd bereikbaar voor meer uitleg!