•  

  MORGEN IN HUISIndien besteld voor 13.00 (Ma-Vr)

 •  

  30 DAGEN RETOUR30 dagen retourbeleid

 •  

  PRIJSGARANTIELaagste prijs garantie binnen de EU

Kneeboard Aankoop Gids

De Buywake Nederland Kneeboard Aankoop Gids

Buywake Nederland streeft ernaar om u de beste en meest actuele handleidingen, maathulp en uitrustingstips te bieden om u te helpen de juiste producten te kiezen en zo de absoluut beste ervaring te hebben met het gebruik ervan.

Je bent echt op zoek naar een nieuw kneeboard. Neem de tijd om na te denken over wat je met kneeboarden wilt bereiken, wat voor soort ride je zoekt en wat je ervaringsniveau is. Als je op zoek bent naar tricks, kies dan voor een kneeboard met een meer rocker.

Als je op zoek bent naar een slalom kneeboard omdat je verslaafd bent aan de scherpste bochten maken, kies dan een kneeboard met een vlakkere bodem en harde, scherpe rails. Dankzij deze rails kun je gemakkelijker door het water carven en reageer je kneeboard sneller, zelfs bij de minste beweging.

Wat is Kneeboarden?

Kneeboarden is een van de oudste vormen van watersport. Er is geen betere manier om te trainen en je balans, controle, kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren dan door het water op te gaan met een kneeboard en de hoeveelheid plezier die je zult hebben, zorgt ervoor dat je er nooit meer van af wilt. Ze zeggen dat een kneeboard het verschil maakt en met jarenlange ervaring in het verkopen van kneeboards zijn we het daar volledig mee eens!

Het kiezen van het juiste kneeboard vereist uitgebreid onderzoek, aangezien ze allemaal ontworpen zijn om een ​​specifiek type rit te bieden. Als je een sensatiezoeker bent, neem dan de tijd om de sport te leren begrijpen. De beste kneeboards die je kunt kiezen, zullen je helpen het meeste uit de sport te halen, en dat is waar deze koopgids voor bedoeld is.

Of je nu een beginner, licht gevorderde of professionele kneeboarder bent, er valt veel uit te leggen over de kneeboard uitrusting, samen met enkele termen die je misschien nog niet kende. De volgende handleiding voor het kopen van een kneeboard geeft een overzicht van alles wat u moet weten en toont u vervolgens de beste opties op basis van uw vaardigheidsniveau en het soort ervaring waarnaar u op zoek bent.

Wij verkopen kneeboards van bekende merken als Connelly, Liquid Force, HO Sports en Radar.

> Shop Kneeboards

De verschillende soorten Kneeboards

Kneeboards kunnen worden onderverdeeld in recreatief en gevorderd. Simpel gezegd, elk kneeboard is het meest geschikt voor een specifieke kneeboarder. Terwijl meer ervaren rijders de neiging hebben om voor een gevorderden kneeboards te gaan, terwijl beginners en diegenen die gewoon op zoek zijn naar een plezierige tijd de neiging hebben om een recreatief kneeboard te kiezen.

Recreatieve Kneeboards

Recreatieve kneeboards bieden meestal een geweldige balans, en richten zich op controle, stabiliteit en comfort. Nieuwkomers die net beginnen, hebben direct een voordeel omdat ze het starten ​​en blijven ziten gemakkelijker maken dan de meer gevorderden kneeboards.

> Shop Recreational Kneeboards

Vaardigheidsniveau - Beginner en licht gevorderd

 • Betaalbaarder
 • Eenvoudig ontwerp maakt draaien en balanceren eenvoudiger
 • Groter, dikker platform waardoor ze meer drijfvermogen hebben
 • Sommige modellen worden geleverd met vinnen die helpen bij het draaien
 • Meestal gemaakt van rotatiegieten

> Shop Beginner / licht gevorderden Kneeboards

Gevorderden Kneeboards

Geavanceerde kneeboards zijn het meest geschikt voor mensen die op zoek zijn naar snelheid, draaivermogen en tractie. Deze kneeboards zijn over het algemeen duurzamer en zijn het meest geschikt om kneeboarders een beter platform te geven voor niet alleen het landen van tricks, maar ze zijn ook sterk genoeg om deze aan te kunnen.

Vaardigheidsniveau - Licht gevorderd tot gevorderd.

 • Duurder
 • Complex ontwerp met scherpere randen die helpen bij tricks, tracking en sneller draaien
 • Dunner, lichtgewicht en minder drijfvermogen
 • Door compressie gevormde boards die geweldig zijn om te beginnen in dieper water, waar meer ervaren rijders naar op zoek zijn

> Shop Intermediate / Advanced Kneeboards

De verschillende soorten kneeboards

Er zijn twee veel voorkomende kneeboard-stijlen, waaronder slalom en trick. Als je een stijl kiest, heb je de meeste kans om het meeste uit je tijd op het water te halen. Stuk voor stuk zorgen ze voor een totaal andere beleving.

Slalom Kneeboards

Slalom kneeboards bieden de berijder verbeterde mogelijkheden bij draaien en snelheid. Scherpere randen waardoor het kneeboard moeiteloos door het water snijdt, vooral in bochten

Trick Kneeboards

Trick kneeboards hebben een ander uiterlijk dan slalom kneeboards. Deze shape van kneeboard heeft een rondere bodem en randen die meer rond dan scherp zijn, wat de kans van de rijder bij het landen van trucs en stunts verbetert. Deze boards hebben meestal geen vinnen, maar hebben een hogere mate van rocker die helpt bij het controleren van je kneeboards tijdens het landen van je trick.

Kneeboard Specificaties Uitgelegd

Als je dacht dat het kneeboard alleen om het board ging, had je het helemaal mis. Er zijn veel specificaties en accessoires waarmee u rekening moet houden, waarvan sommige standaard zijn op een specifiek kneeboard model, terwijl andere iets zijn dat u kunt toevoegen.

Haak

De haak op een kneeboard is iets dat alle beginners zullen willen overwegen. De haak zelf houdt de handle vast en stelt de kneeboarder in staat om tijdens het starten op het kneeboard te gaan zitten. Hetzelfde concept zien we bij waterskiën en het is essentieel voor beginnende skiërs.

Vinnen

Vinnen zijn prominenter aanwezig op competitieve kneeboards, maar kunnen ook worden gezien op recreatieve boards. Vinnen maken het voor de berijder gemakkelijker om het kneeboard te besturen. In plaats van uit het water te steken, blijven ze onder water. Ze bevinden zich onder het kneeboard en zijn gemaakt van glasvezel, dat sterker en duurzamer is, of van plastic.

Rocker

Een rocker helpt bij het bepalen van de snelheid van het kneeboard en is een meting en geen specifiek object. Bij eenvoudige bochten bevindt de rocker zich aan de onderkant van het bord en meet hij de afstand van de bocht zelf.

Een typische rocker curve is ongeveer 5 – 6 cm, waarbij een hoger getal een beter draaiend board aangeeft en een lager getal een sneller kneeboard.

Strap

De strap op het kneeboard zorgt voor een veilige ervaring. De strap bevindt zich aan de bovenkant van het board, halverwege naar beneden en zet je veilig vast op het kneeboard, maar geeft je de mogelijkheid om jezelf relatief gemakkelijk van de strap te bevrijden. Gemaakt van klittenband en wordt vastgemaakt rond uw bovenbenen en moet stevig worden vastgemaakt voordat u start.

Nog meer vragen?

Hopelijk heb je na het lezen van deze kneeboard koopgids meer inzicht in waar de sport om draait en wat je nodig hebt om de rit van je leven te maken. Kneeboarden is bedoeld voor mensen zoals jij, maar er is een speciaal kneeboard voor nodig om je de rit te geven waarnaar je op zoek bent.

Als u meer informatie nodig heeft dan kan u voor extra vragen ons team bereiken.