•  

  MORGEN IN HUISIndien besteld voor 13.00 (Ma-Vr)

 •  

  30 DAGEN RETOUR30 dagen retourbeleid

 •  

  PRIJSGARANTIELaagste prijs garantie binnen de EU

Liquid Force


HET MERK LIQUID FORCE - Sinds 1995

Ons Verhaal

"Faith, Stoke & a Lot of Force"

Opgericht in 1995, met wortels die teruggaan tot de eerste dagen van de sport, is Liquid Force de leider geworden in wakeboard gerelateerde producten en kleding. Oprichters Tony Finn en Jimmy Redmon waren twee pioniers in de sport van wakeboarden die de sport hebben gecreëerd.

Finn was de ontwikkelaar van de Skurfer, die grotendeels wordt beschouwd als het product dat wakeboarden op de kaart heeft gezet, en Redmon wordt beschouwd als de meest invloedrijke en creatieve ontwerper van producten sinds het begin van de sport. Door samen te werken hebben ze Liquid Force helpen uitgroeien tot een wereldbekende leider op het gebied van watersport. Met de toevoegingen van Wakesurfing, Wake Foiling en Wakeskating heeft de verkoop voor het in Carlsbad, CA gevestigde bedrijf een groot marktaandeel.

Liquid Force adverteert met uitstekende advertenties in alle grote wake mediakanalen, zoals Alliance Wakeboard Magazine, Wakeboarding Magazine en andere.

In lijn met topatleten die zich richten op het verleggen van de grenzen van onze sport, zijn Liquid Force en ons team standvastig in onze toewijding aan RELENTLESS INNOVATION, vooruitstrevende ontwerpen, maximale functionaliteit en ongeëvenaarde kwaliteit in alles wat we doen.

Of je nu oplaadt bij je lokale kabelbaan, geniet van het laatste "gouden uur" voor zonsondergang, of boot golven probeert te kapen op een van onze nieuwe Foils... onze focus zal altijd op jou gericht zijn. Zorg ervoor dat uw tijd op het water onvergetelijk wordt met een Liquid Force product onder uw voeten.

In 1985 dachten twee grote geesten hetzelfde. Ze waren de geesten van de in Zuid-Californië geboren Tony Finn en de in Texas geboren Jimmy Redmon, die afzonderlijk en gelijktijdig langs dezelfde golflengte dachten om de basis te leggen voor wat uiteindelijk zou uitgroeien tot een wereldwijd bekende sport.

Op zoek naar alternatieven voor waterskiën en surfen, creëerden de twee waterboards die in wezen op de wake/golf achter een boot konden "surfen". Het model van Finn, de "Skurfer", had de vorm van een surfplank; Het waterskiboard van Redmon, geproduceerd door zijn Redline Designs, was een beetje lichter en de eerste met straps.

De twee ontmoetten elkaar toevallig toen ze op een beurs in aangrenzende stands werden geplaatst - de eerste keer dat ze zouden zien dat hun persoonlijkheden elkaar aanvullen.

Finns energieke persoonlijkheid als een natuurlijke verkoper trok veel belangstelling voor zijn product. Redmon, een meer zachtaardige ontwerper, had een beter product, maar een minder agressieve verkoopbenadering.

Tony zag hoe Jimmy minutenlang met een koper praatte en geen vooruitgang boekte bij de verkoop. Hij wandelde naar het hokje en fluisterde tegen Jimmy: "Ga je deze man sluiten of zo?" "Wat is dichtbij?" vroeg Jimmy. Finn keek hem aan en zei: "Vraag die man om zijn geld." Jimmy deed het, er werd een verkoop gesloten en een competitieve vriendschap was geboren. De twee erkennen dat ze in het begin concurrenten waren, maar het was een vriendschappelijke wedstrijd en tot op de dag van vandaag zijn ze zich bewust van en complementair aan elkaars sterke punten. Terwijl ze zitten te vertellen over hoe ze zakenpartners zijn geworden, is het bijna alsof ze net zo goed pleiten voor de vaardigheden van de ander als voor zichzelf, zo niet meer.

In 1988 richtte Redmon de World Wakeboard Association (WWA) op, een bestuursorgaan voor de sport dat toen bekend stond als 'skiboarden', dat verschillende wedstrijden en lidmaatschappen creëerde, evenals regels en richtlijnen voor de sport. Finn trad op als omroeper voor verschillende wedstrijden en de twee bleven elkaar kruisen.

In 1991 bundelden Finn en Redmon hun krachten en startten Waketech. Ze verzamelden een selectie rijders die pionierden in de stijl van de sport. Hoewel boardmodellen bleven evolueren, waren er nog steeds inefficiënties met het ontwerp van de Skurfer, vooral het drijfvermogen en de surfplankvorm die het voor rijders moeilijk maakten om in eerste instantie op het board te gaan staan. Het oorspronkelijke ontwerp van Redmon was een beetje beter en lichter, maar het ontbrak aan degelijke duurzaamheid en was niet bestand tegen de klappen die rijders erop legden tijdens wedstrijden.

In 1993, na veel onderzoek, testen en innovatie, produceerden ze het eerste twin-tip board, dat de sport voor altijd zou veranderen.

Het twin-tip-ontwerp werd uiteindelijk een totale game-wisselaar. Ze plaatsten drie van hun teamrijders op twin-tip boards voor het kampioenschap terwijl alle anderen nog op boards met spitse tip reden, en ze wonnen het hele event. Op dat moment herinneren Finn en Redmon zich dat ze de sport voor hun ogen zagen veranderen en ze wisten dat het nooit meer hetzelfde zou zijn.

In 1995 richtten Finn en Redmon, uitgedaagd door de uitdaging dat ze nog geen bedrijf konden lanceren tegen de tijd van de Wereldkampioenschappen, over slechts drie weken, Liquid Force op, een bedrijf waarvan de twee zeggen dat het "op stoke, geloof en een veel energie.” Het paar haastte zich om boards te laten maken en rustte hun rijders uit met uitrusting van het merk Liquid Force. Toen ze naar de wedstrijd kwamen, waren ze in staat om mensen enthousiast te maken voor deze luchtspiegeling van een merk dat nauwelijks bestond. Het was riskant, maar het was succesvol, en daar en toen werd het merk Liquid Force geboren.

Tot op de dag van vandaag weerspiegelt Liquid Force zijn naam als een sterke kracht in de wakeboardgemeenschap. Ze werken nauw samen met hun atleten om de juiste ontwerpen te bereiken, en hun constante innovatie heeft hen ertoe aangezet om een ​​van de leidende fabrikanten te blijven in de wakeboard- en wakesurfmarkten, en meest recentelijk in de foil markt! Met een nieuwe thuisbasis in Carlsbad, Californië, blijft het merk dicht bij zijn roots en blijft het al zijn energie steken in het laten groeien van de sport en het levend houden van het plezier!

Tony en Jimmy zijn oprecht gepassioneerd over hun reis en hoe dit heeft geleid tot het succes dat Liquid Force al meer dan 25 jaar heeft... het is duidelijk te zien aan hun opwinding en expressie wanneer ze hun verhaal vertellen. Van concurrenten tot medewerkers, ze hebben allebei gezien hoe hun ideeën een succesvol merk en een succesvolle sport hebben bevorderd, en zelfs tot op de dag van vandaag blijft Jimmy een integraal onderdeel van het vooruit helpen van het merk en de sport!

Producten

Liquid Force heeft een breed assortiment aan wakeboards, bindingen, wake foil sets, wakesurfers en wakesurf edge shapers. Een breed scala aan Liquid Force producten is verkrijgbaar in onze winkels.

Team

Het Liquid Force Pro Team is de ruggengraat van het merk LF. Ze leven elke dag op het water en wijden hun leven aan het onder de aandacht brengen van wakeboarden en wakesurfen. Bij Liquid Force hebben we ontwerpers, innovators, vrije geesten en hardcore atleten die allemaal 100% toegewijd zijn om de sport te laten groeien. Er is geen betere groep individuen om het schip te besturen dat toonaangevend is in wakeboarden en wakesurfen.

 • Anna Nikstad - Wake
 • Claudia Pagini - Wake
 • Bailey Dunn - Surf
 • Daniel Grant - Wake & skate
 • Felix Georgii - Wake
 • Fynn Bullock - Wake
 • Jake Caster - Surf
 • Guenther Oka - Wake
 • Harley Clifford - Wake
 • Perry Morrison - Surf
 • Lois Deschaux - Wake
 • Luca Kidd - Wake
 • Tommy Czeschin - Surf
 • Meagan Ethell - Wake
 • Nico von Lerchenfeld - Wake
 • Sam Brow - Wake