•  

  MORGEN IN HUISIndien besteld voor 13.00 (Ma-Vr)

 •  

  30 DAGEN RETOUR30 dagen retourbeleid

 •  

  PRIJSGARANTIELaagste prijs garantie binnen de EU

Wake Foil Koopgids

De Buywake Nederland - Wake Foil Aankoop Gids

Buywake Nederland streeft ernaar om u de beste en meest actuele handleidingen, maathulp en uitrustingstips te bieden om u te helpen de juiste producten te kiezen en zo de absoluut beste ervaring te hebben met het gebruik ervan.

Hydro wake foiling is een van de meest opwindende toevoegingen aan wakesurfen. Deze benadering van hoog boven het wateroppervlak rijden zorgt voor een geheel nieuwe ervaring en sensatie op het water. Als je geïnteresseerd bent om iets nieuws uit te proberen met wakesurfen, dan kan een wakefoilboard een goed idee zijn.

Voor het eerst een Wake Foil Set kopen? Ervaren Wake Foiler op zoek naar een upgrade? Er is veel informatie beschikbaar en het kan moeilijk zijn om te weten welke Wake Foil Set geschikt is voor jou. Gebruik onze aankoop gids voor Wake Foils om meer te weten te komen over Wake Foil types, modellen en functies en hoe ze je rijstijl en vaardigheden ondersteunen. Er is een Wake Foil Set voor iedereen en we hopen dat deze gids je helpt om de juiste te vinden.

Wij verkopen Wake Foil Sets, Wake Foil Boards en Onderdelen van bekende merken als Hyperlite, Liquid Force, Slingshot, Ronix & Ride Engine.

Wat is Wake Foilen?

Wake Foilen is een nieuwe en razend populaire watersport die zoveel plezier en positieve spanning brengt voor jou, je vrienden en je familie. Het eindeloze gevoel van het rijden op een Wake Foil Board ongeveer 70-80 centimeter boven het wateroppervlak voelt vergelijkbaar met de beste poederdag van je leven op een snowboard of ski's. Het geeft energie en het gevoel kan al snel het Wake Foilen tot het beste deel van elke dag maken op het meer achter uw boot, die vol zit met uw vrienden en familie.

Een van de mooiste aspecten van Wake Foilen is dat je het in elke waterconditie en achter elk type boot kunt doen. De Wake Foils zijn ontworpen om met een bepaalde snelheid boven het water uit te komen (sneller voor de standaard Wake Foils, en een lagere snelheid voor de grotere Surf Foils) waardoor het voelt alsof je boven het water zweeft of vliegt.

De moderne Foils en Wake Foil Boards van tegenwoordig zijn lichter, veiliger, kleiner en veel gebruiksvriendelijker dan de ‘ouderwetse’ Air Chair. Moderne wake- of Surffoils zijn uiterst efficiënt, en Wakefoils voor beginners kunnen beginnen te stijgen bij snelheden van slechts 7 km/u. Zelfs een beginnende watersportlief hebber kan snel opstaan ​​en spelen met de juiste uitrusting. En wij hebben de juiste gear voor u!

De geschiedenis van Wake Foilen

Hydro Foilen komt uit de vroege jaren 60 waar het voor het eerst werd uitgevonden in de vorm van een Hydro Foil Waterski. Dit ontwerp is gepatenteerd door Bob Woodward, een luchtvaartingenieur. Dit vroege ontwerp begon zich in de loop der jaren te ontwikkelen en werd al snel een Hydro Foil Waterski waar je op kon zitten, de Air Chair.

Een paar jaar snel vooruit, en Laird Hamilton begon op een aangepaste Air Chair rond de noordkust van Kauai te rijden. Hij deed dit door het stoelgedeelte eraf te halen en zijn voeten vast te binden met een paar sneeuw boots. Hij werd vervolgens rond getrokken als een wakeboarder.

Een groep grote golfsurfpioniers genaamd "The Strapped Crew" begon toen grote golfspots zoals Jaws op te laden met hun nieuwe Foil Boards. Na verloop van tijd begonnen mensen aandacht te besteden aan deze geweldige nieuwe manier om op golven te rijden. Natuurlijk begonnen ook de kwaliteit en fabricage van deze boards vooruit te gaan.

Grotendeels dankzij de innovatie en het experimenteren van Kai Lenny, ontwikkelden Hydro Foil Surfplanken zich tot wat ze nu zijn. Als gevolg hiervan ontstond er een geheel nieuwe watersport en benadering van het berijden van golven.

Wat maakt een Wake Foil doen wat hij doet?

Een Wake Foil is als een vliegtuigvleugel die in het water is ondergedompeld. Zie de mast als de stuurknuppel van een vliegtuig. Met een verschillende gewichtsverdeling en lichaamspositie kun je de pitch en roll van de Wake Foil regelen, vergelijkbaar met een piloot die een vliegtuig door de lucht bestuurt.

Wake Foil's zijn ontworpen voor lift bij relatief lage snelheden, met een gemiddelde topsnelheid. Dit is de ideale combinatie om achter de boot mee te varen. Het is stabiel en vergevingsgezind voor beginners, maar meer ervaren rijders zullen het niet ontgroeien.

De relatief zware constructie van Wake Foil is een goede zaak, omdat het toegevoegde gewicht laag zorgt voor stabiliteit voor de berijder. Lichtere Carbon Foils daarentegen zijn sneller en presteren beter, maar zijn veel "triggeriger" dus moeilijker te controleren en te besturen.

Wat zijn de componenten van een Wake Foil?

Het Wake Foil Board

Bij andere boardsporten is het board meestal het belangrijkste omdat het de rijder doorgaans met de ondergrond verbindt (water, sneeuw, beton). In het geval van wake foilen zijn de vorm, constructie en stijl van de wake foil boards iets minder belangrijk omdat de wake foil wing veel van het zware werk gaat doen (bedoelde woordspeling). Je wilt nog steeds een wake foil board dat presteert zoals jij het wilt. We raden aan om een ​​door compressie gevormd of met schuim gecoat board te gebruiken als je helemaal nieuw bent in de sport, en iets te kopen dat glasvezel of meer prestatiegericht is als je snel vooruitgang wilt boeken en foilen een groot deel van je tijd op het water wilt maken. Door compressie gevormde boards zijn zwaarder en dempen meer trillingen, wat een goede zaak kan zijn als je voor het eerst leert foilen. Meer geavanceerde boards (koolstofvezel en surfconstructie) wegen minder en bieden een nauwkeuriger gevoel op het water.

De Wake Foil Mas

De wake foil mast is de verbinding tussen je board en de foil. Over het algemeen zijn masten voor beginners korter en zijn ze gebouwd om bij lagere snelheden te presteren. Grotere mastmaten zijn gebouwd voor meer gevorderde rijders en hogere snelheden. Hoe groter de mastmaat, hoe beter hij bestand is tegen woelig water, omdat de berijder hierdoor op de foil kan blijven zonder het board in het water te raken.

De Wake Foil Wing

Dit is waar de magie gebeurt. De foil is het onderdeel van de setup dat daadwerkelijk de lift veroorzaakt en daarom is het het belangrijkste stuk wanneer je overweegt een draagvleugelboot te kopen. We categoriseren foils in twee verschillende groepen: Wake en Surf. Wake-foils zijn ontworpen om te werken (liften) bij hogere snelheden rond de 12-15 km/u. Surffoils zijn ontworpen om te werken (liften) bij lagere snelheden van ongeveer 7–10 km/u. Veel surfspecifieke foils beginnen met een lift bij slechts 7 km/u, wat minder intimiderend kan zijn voor beginners en mensen helpt zich comfortabel te voelen met het gevoel van foilen.

Wat voor een foil board heb ik nodig?

Redenen om voor een korter foil board te kiezen

Het gevoel dat je krijgt bij een korter wakefoilboard hangt af van de vorm van het board, maar over het algemeen zijn kortere wakefoilboards langzamer en kost het meer energie om door het water te duwen. Hoe meer oppervlak het board op het water heeft, hoe sneller het over het oppervlak zal bewegen.

Redenen om voor een langer foil board te kiezen

Langere wake-foilboards zijn doorgaans gemakkelijker te berijden en te leren, ze voelen stevig aan. Langere wake foil boards zijn zwaarder waardoor je harder werkt tegen het gewicht in de lucht, maar je krijgt ook meer controle. Dat maakt langere wake-foilboards geweldig om voor het eerst te leren en de basis te leren.

>Shop Foil Boards & Pakketten

Het verschil tussen een Wake Foil en een Surf Foil

Een Surf Style Foil =

Surf Style Foils zijn ontworpen om met lagere snelheden te worden bereden en zijn daardoor iets minder "twitchy". Boards in surfstijl beginnen rond de 7-10 km/u te foilen. Een wakesurf foil biedt meestal meer vleugeloppervlak.

Een Wake Style Foil

Wake Style Foils zijn ontworpen om met iets hogere snelheden te worden bereden dan hun tegenhangers in surfstijl. Hierdoor zullen de meeste wakestyle boards gaan foilen bij snelheden van 12-15 km/u en hoger. Een wakesurf foil biedt meestal minder vleugeloppervlak.

>Shop Foils

Het verschil tussen een Wake Mast en een Surf Mast

Wake Foil-boards worden geleverd met verschillende masten, afhankelijk van je vaardigheid of type rijden waarin je geïnteresseerd bent: surfen of waken. Masten voor beginners zijn doorgaans korter en presteren beter bij lage snelheden

Starter Wake Foil Masts

De meeste startersmasten zijn tussen de 50-60cm.

Wake Foil Masts

De meeste wake masten zijn rond de 60 cm.

Surf Foil Masts

De meeste surfmasten zijn rond de 70cm.

Het Wake Foil-onderhoud

 • Houd je wake foil lange tijd uit de zon. De zon beschadigt uitrusting net als de huid.
 • Spoel je spullen altijd af met zoet water na gebruik in zout water.
 • Bescherm uw investering met een tas voor opslag en transport.
 • Bewaar je spullen op een koele, droge plaats.

Nog meer vragen?