•  

  MORGEN IN HUISIndien besteld voor 13.00 (Ma-Vr)

 •  

  30 DAGEN RETOUR30 dagen retourbeleid

 •  

  PRIJSGARANTIELaagste prijs garantie binnen de EU

Wakeskates

Wakeskates

3 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Rooster  Lijst 

3 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Rooster  Lijst 

De Buywake Nederland Wakeskate Aankoop Gids

Buywake Nederland streeft ernaar om u de beste en meest actuele handleidingen, maathulp en uitrustingstips te bieden om u te helpen de juiste producten te kiezen en zo de absoluut beste ervaring te hebben met het gebruik ervan.

Wakeskates zijn echtonderdeel van de watersportwereld. Ze zijn geweldig leuk en speels voor kleine bootwakes of achter jetski en zorgen ervoor dat je nieuwe uitdagingen aan kunt gaan!

Wakeskates zijn tegenwoordig ook erg populair in het kabel park en geven je een geheel nieuwe uitdaging op het water en op obstakels. Het maakt niet uit of je nu achter de boot of aan de kabel skate, er is een wakeskate voor je, dus probeer het eens en ontdek een geheel nieuwe manier om plezier te hebben op het water.

Wat is Wakeskaten?

Wakeskaten wordt uitgevoerd met een board dat qua ontwerp lijkt op een wakeboard (meestal gemaakt van hout of glasvezel). De wakekskater plaats zijn of haar voeten op de wakeskate en voert verschillende trucs uit terwijl hij wordt voortgetrokken door een boot, waterscooter of kabel. Afhankelijk van de boot, de watercondities en het gewicht van de wakeskater, haalt een typische wakestater snelheden tussen de 15 en 30 km/u..

Hoewel wakeskaten pas recent echt populair is geworden, bestaat de sport eigenlijk al sinds eind jaren zeventig. De vroegste voorbeelden van de sport waren boarders op lange surfplankachtige boards die door boten werden voortgetrokken. Wakeskating kreeg pas grote bekendheid in de jaren negentig, toen jonge thrill seekers het begonnen uit te oefenen op meren en rivieren in de VS op echt voor dit onderdeel ontworpen skates.

Het uitvoeren van wakeskatetrucs is moeilijker dan wakeboarden of wakesurfen vanwege het feit dat de wakeskater niet verbonden is aan zijn of haar board. Enkele van de verschillende trucs die door wakeskaters worden uitgevoerd, zijn lip tricks, flat tricks, inside-out tricks en wake-to-wake sprongen.

De verschillende soorten Wakeskates

Wakeskates hebben geen bindingen, dus je hebt een oppervlak bovenop nodig waar je voeten ook grip op hebben. Op het bovendek van de wakeskate wordt zacht EVA-schuim gebruikt, zodat je op blote voeten kunt wakeskaten en een beetje veiliger bent bij crashes. Griptape is ook een optie die vergelijkbaar is met wat wordt gebruikt op een traditioneel skateboard. Griptape op een bovendek geeft je meer grip en 'plakt' het skatedeck aan je voeten met het uitvoeren can bijvoorbeeld een ollie. Griptape is behoorlijk schurend, dus je hebt een paar schoenen nodig om op dit soort wakeskates te wakeskaten.

Er zijn drie types wakeskates:

 • Standaard Wakeskate

Standaard wakeskates hebben meestal een plat bovendek. Deze wakeskates zijn geweldig om te leren of gewoon om op de boot te hebben zodat iedereen ze kan gebruiken.

 • Concave Wakeskate

Concave wakeskates hebben een betere kwaliteit en een concaaf deck zoals een echt skateboard dat je voeten op de skate houdt en sneller reageert voor flip- en spintrucs.

 • Bi-Level Wakeskate

Bi-Level wakeskates zijn de beste als je de meeste controle en pop wilt. Het onderste dek geeft je snelheid en controle op het water, terwijl het flexibele bovendek het board aan je voeten plakt en een enorme pop van het vlakke water creëert.

De verschillende soorten Wakeskate Decks

Het bovenoppervlak van de wakeskate is ofwel bedekt met griptape, vergelijkbaar met een skateboard, of een zachte EVA-pad met veel grip. Als je liever op blote voeten rijdt, kies dan voor EVA schuim. Als je wakeskateschoenen draagt, geeft de griptape je een stabiel platform voor ultieme controle, net als een skateboard.

De grootte van een Wakeskate

Je gewicht is de belangrijkste factor bij het bepalen van de maat wakeskate die je moet kiezen. Algemene richtlijnen voor wakeskatelengtes staan ​​bij de wakeskates op de productpagina.

Hoe korter de wakeskate, hoe wendbaarder hij is. Kortere wakeskates maken skateboard-achtige flip-trucs gemakkelijker. Met langere wakeskates kun je met lagere snelheden in plane blijven. Als je wakeskate door meerdere rijders van verschillende gewichten wordt gebruikt, moet je kiezen voor een maat die is gebaseerd op het gewicht van de zwaartse rijder. Je bent beter af met een wakeskate die iets langer is dan met een te korte wakeskate. Korte wakeskates kosten meer energie om te controleren terwijl een langere wakeskate veel relaxter skate.

De constructie van een Wakeskate

De meeste wakeskates zijn gemaakt van 9-laags hout gecoat in marine grade epoxy. Hout maakt een flexibel deck dat je een flexibel skateboardgevoel geeft op het water. Standaard houten wakeskates zijn licht van gewicht, maar geavanceerdere wakeskates zijn veel zwaarder. Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar een zwaardere wakeskate houdt zijn vaart in de lucht bij tricks en blijft beter aan je voeten hangen bij ollies. Sommige wakeskates bevatten composietmaterialen in hun constructie. Door compressie gevormde wakeskates en bi-level bottom decks zijn stijver en zijn gemaakt met meer rocker zodat je meer pop krijgt vanaf de wake/golf van de boot.

Houten Wakeskate

Een hout wordt vaak gebruikt om wakeskates te maken. De houten wakeskates zijn afgewerkt met een epoxy van maritieme kwaliteit die de wakeskate een levendig gevoel geeft, meer een skateboardachtig gevoel. Houten wakeskates zijn minder duurzaam dan hun composiet tegenhangers omdat het hout niet van water houdt. Vaak geven fabrikanten geen garantie op houten wakeskates.Vinnen helpen je wakeskate door het water te navigeren. Diepere, grotere vinnen zorgen voor een stabielere rit en geven je minder mogelijkheid om het board los te breken voor oppervlaktetrucs... eigenlijk alle trucs. Beginnende wakeskaters hebben vaak baat bij langere, diepere vinnen als ze gaan rijden. De vinnen kunnen worden verwijderd als u de voorkeur geeft aan een lossere rit.

Composiet Wakeskate

Composiet wakeskates geven wakeskaters meer een wakeboard gevoel. Composiet wakeskates gaan langer mee dan hun houten tegenhangers. Deze wakeskates zijn sterk en kunnen tegen een stootje. Vinnen helpen je wakeskate door het water te navigeren. Diepere, grotere vinnen zorgen voor een stabielere rit en geven je minder mogelijkheid om het board los te breken voor oppervlaktetrucs... eigenlijk alle trucs. Beginnende wakeskaters hebben vaak baat bij langere, diepere vinnen als ze gaan rijden. De vinnen kunnen worden verwijderd als u de voorkeur geeft aan een lossere rit.

Heb ik wakeskateschoenen nodig?

Nee, u kunt uw normale schoenen aan. Zijn wakeskateschoenen geweldig? Ja. Waarom zijn ze zo geweldig? Nou, wakeskates zijn zwaar en als je kickflips en pop shuvit's begint te gooien, worden je tenen een beetje bang. Wakeskate schoenen beschermen je kostbare tenen tegen vastlopen en breken door je wakeskate. Specifieke wakeskateschoenen hebben zolen met hoge tractie, sneldrogende materialen en speciale afvoerkanalen zodat ze niet drassig en zwaar worden zoals je dagelijkse sneakers in het water. Je moet schoenen dragen op wakeskates met griptape, tenzij je voeten harder zijn dan spijkers!

> Shop Wakeskates

Call Our Experts: +31 682 940 930
Whatsapp Our Experts
Email Our Experts [email protected]